top of page

Kvinnehelse

Det er mange med ADHD som sliter med smerter i kroppen og utmattelse. Det var også min største utfordring da jeg var barn og derfor fikk jeg mange svar da jeg kom over artikkelen: "Et motorisk perspektiv på ADHD, muskulære reguleringsproblemer ved ADHD".


Jeg har ved hjelp av trening, behandling og medisiner i dag mindre utfordringer med smerter sammenlignet med tidligere, men i sommer dukket det opp smerter i underlivet som jeg aldri hadde hatt tidligere, og jeg slet med at jeg måtte tisse ofte. Det lignet på urinveisinfeksjon som jeg hadde hatt noen ganger tidligere, men nå virket det som om det dukke opp hele tiden og aldri gikk over. Jeg oppsøkte derfor en gynekolog for å finne ut av det. Jeg hadde lest om vestibulitt (nervesmerte, føles som stikkende, sviende, brennende smerte) og vaginisme (muskelsmerte, føles som mensverk eller vondt i eggstokkene) i boken "Gleden med skjeden" så jeg tenkte det kunne være det, og gynekologen bekreftet det.


Heldigvis, fantes det hjelp. Jeg visste at Linn Skaar Johansen ved Oslo Kvinnehelsesenter, som jeg hadde gått til for løse opp muskelspenninger i rygg og nakke, også var dyktig på dette området. Etter et par behandlinger forsvant smertene og tisstrangen.


I og med at personer med ADHD sliter med muskelspenninger og smerter er det ikke utenkelig at flere kvinner med ADHD også sliter med muskelspenninger og smerter i underlivet. Ikke fortvil det er hjelp å få. Du kan lese mer om det i denne artikkelen. Når sex gjør vondt – det finnes både råd og hjelp mot underlivssmerter.


https://oslokvinnehelsesenter.no/vestibulitt-vaginisme/


Comentarios


bottom of page