top of page

Løping

Oppdatert: 8. feb. 2021

I går åpnet endelig treningssenteret igjen etter å ha vært stengt i omtrent 3 måneder, og jeg kunne endelig løpe på mølla igjen. Det var fantastisk, selv om det var tungt! Det gjorde godt både for hode og kropp. Løping gjør meg roligere. Jeg har virkelig savnet å løpe. Jeg løp noe ute i november og desember, men i januar var det for kaldt. Jeg får ikke den samme gode flyten når jeg løper ute på vinteren for da sliter jeg med pusten.


I dag trente jeg styrke. Jeg synes ikke det er like moro, men det er helt avgjørende for at kroppen min skal fungere best mulig. For meg er fysisk aktivitet helt avgjørende for å ha en god hverdag. Det skaper god struktur i hverdagen, gir meg overskudd, mestringsfølelse og motivasjon. Januar har vært en tung måned, men etter to gode treningsøkter føler jeg meg som et nytt menneske.


Nyere forskning har vist at fysisk aktivitet er vel så viktig for hode som for kroppen. Det er er ikke rart at personer med ADHD opplever at fysisk aktivitet er gunstig for dem, fordi fysisk aktivitet øker nevrotransmitterne dopamin og noradrenalin, som er det samme som sentralstimulerende medikamenter gjør. Les mer om ADHD og trening.


Opmerkingen


bottom of page